Hamax Child bike seat history

Hamax Historia

I över 50 år har Hamax varit i stadig utveckling. Historien startade 1958 under namnet Plast&Form, som senare 1978 blev Hamax AS

Startade 1958

I över 50 år har vi varit under ständig utveckling. Vår historia startade redan 1958 under namnet Plast&Form, som 1978 blev Hamax AS. I det första skedet producerades de första vinterprodukterna, enklare pulkor och miniskidor. Miniskidorna är lika populära då som nu. Genom åren har många fler pulkor utvecklats och blivit till, Hamax har idag ett stort sortiment av både styrbara pulkor, kälkar, enklare stjärtlappar, åkmattor, surfmattor etc.

1981 blev den första cykelsitsen producerad

1981 blev den första cykelsitsen producerad. Hamax är marknadsledande på cykelsitsar till barn i Skandinavien och är en av de största och mest kända i Europa. Detta har vi nått genom att våra produkter är utvecklade och testat i samråd med målgrupper och externa testinstitutioner för att kunna lova säkerhet, design och funktionalitet står i fokus genom hela utvecklingsprocessen. Alla Hamax cykelsitsar är godkända och märkta i förhållande till europeisk standard EN14344 och är fri från ftalater. Våra cykelsitsar är gjorda av polypropylen (PP.)

I 2007 kjøpte Hamax Rocko AB og fikk ett nytt varemerke inn i vårt sortiment. I 2008 valgte Hamax å legge ned egen produksjon og heller satse videre på salg/marked og produktutvikling. Hovedkontoret til Hamax er lokalisert i Moss – Norge og utviklingsavdelingen ligger i Nederland.

Hamax är en del av HTS- gruppen

Hamax är en del av HTS Gruppen, som stolt även representerar kända varumärken så som BeSafeVoksiEttoSwisseye and Packline.