Stiftung Warentest: Hamax Caress Testvinnare

Toppresultat i barnstols test

Den tyska konsumentstiftelsen, Stiftung Warentest, testade 17 barnstolar, både bak och fram monterad, Hamax stolarna gick direkt till den översta nivån i båda kategorierna.

Testet tittade först och främst på säkerhet och överensstämmelse av standarden. Både användarvänlighet och montering av stolarna bedöms av en erfaren testpanel. Alla produkter testades och kollades även för dess hållbarhet samt farliga ämnen.

Hamax Caress uppnår toppoäng överlag, med utmärkta resultat inom områdena säkerhet och hållbarhet. Detta bekräftar även tidigare testresultat från bland annat Consumentenbond i Nederländerna (2016). Hamax Caress finns i Hamax high-end sortiment av barnstolar och mottogs som en innovation i kategorin när den lanserades 2013. Med sin smala och eleganta design fick den både Red Dot Product Design Award och Taipei Cycle Gold Award för design och innovation samma år.

Den fram monterade Hamax Observer är designmässigt i samma familj som Caress. Observer var också en av de mest valda stolarna  i Stiftung Warentest testet. Även denna stol med utmärkta resultat inom områdena säkerhet och hållbarhet.

Vi är glada att Stiftung Warentest rekommenderar båda Hamax stolarna för en säker och bekväm resa för barnet!

Testet kan läsas i detalj på Stiftung Warentest webbplats, eller i stiftelsens egen tidskrift, ”test”, utgåva 3/2018.